България ще сезира европейските институции, след като евродепутатът Андрей Ковачев не

...
България ще сезира европейските институции, след като евродепутатът Андрей Ковачев не
Коментари Харесай

България ще сезира евроинституциите за случая с Андрей Ковачев в РСМ

България ще сезира европейските институции, откакто евродепутатът Андрей Ковачев не беше позволен да влезе на територията на Северна Македония на 6 май.

България показва мощна угриженост и остро противоречие с дейностите на граничните управляващи на РСМ на контролно-пропусквателен пункт „ Ново село “

Президентът, ръководителят на Народното събрание и министърът на външните работи ще изпратят писма до институциите в Европейски Съюз, сподели служебният външен министър Иван Кондов.

Той изясни, че през вчерашния ден се е срещнал с посланика на Северна Македония у нас. Обяснението ѝ обаче се разминава с документите , които са връчени на Ковачев от граничните управляващи на съседката ни.

Преди няколко дни Ковачев и още няколко души не бяха позволени на територията на страната

„ Изрично е посочено, че в граничната система на прилежащата ни страната те попадат в забранителен лист. Министерство на външните работи е в развой на информиране на всички наши сътрудници за този невиждан акт, който не съответствува с заявеното от Скопие желание да работи за добросъседски връзки и за осъществяване на поетите от него задължения “, сподели служебният външен министър Иван Кондов.

Темата разяснява и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Поне още четирима българи са били върнати от границата

„ До този миг не сме получили приемлив отговор от страна на управляващите на Северна Македония кое е наложило възбрана, какви са тези черни описи, в които попада българският евродепутат. Това е провокация и към България, и към Европейски Съюз “, сподели Йотова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР